- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FruitAvocado's zijn hartstikke gezond

Avocado’s zijn hartstikke gezond

 

Regelmatig een avocado eten lijkt flink wat positieve gezondheidseffecten met zich mee te brengen. We zetten de belangrijkste op een rij.

Avocado’s gaan huidveroudering tegen

De vezels en kalium in de vrucht gaan huidveroudering tegen. Daarnaast zit avocado bomvol vitamine A, wat helpt bij het zuiveren van de huid en het kwijtraken van dode huidcellen. De aminozuren in avocado’s reinigen je huid en bieden bescherming tegen factoren van buitenaf.

Avocado werkt ontstekingsremmend
De combinatie van alle voedingsstoffen in avocado werkt ontstekingsremmend. Het helpt om artrose en reuma te voorkomen of te verminderen.

Avocado is rijk aan foliumzuur
Als je zwanger bent wordt aangeraden om foliumzuur te slikken, een vitamine die het risico op aangeboren afwijkingen verkleint. Een halve avocado zorgt al voor bijna een kwart van de aanbevolen dagelijkse inname foliumzuur. Bovendien zorgt foliumzuur voor een lager risico op hartaanval en hart- en vaatziekten.

Avocado bevat goede vetten
Enkelvoudig onverzadigde vetten zijn goede vetten. Ze helpen om je cholesterol in balans te houden en verminderen de kans op diabetes. Avocado zit er vol mee.

Avocado heeft een hoog mineralengehalte
Het mineralengehalte in avocado (denk aan kalium, calcium en magnesium) is bijna drie keer zo hoog als in de meeste andere vruchten. Deze natuurlijke mineralen zorgen o.a. voor de gunstige bloeddruk en optimale zuurgraad van je lichaam. En bij een tekort aan magnesium kunnen diverse gezondheidsklachten ontstaan, zoals spierklachten, spierzwakte, PMS, menstruatiepijn, migraine, koude handen en voeten en een laag libido

Avocado zit vol vitamines
Zoals vitamine B, K en E. Vitamine B en K zorgen voor een goede stofwisseling en een gezonde huid. Vitamine K speelt een belangrijke rol bij het groeien van onze botten waardoor je ook op latere leeftijd een goede botdichtheid houdt. Vitamine E kan het lichaam zelf niet maken, maar je hebt het wel nodig, o.a. voor de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en ander weefsel.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

Latest article

Meer gezonde Tips

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme