GroenteBroccoli staat bekend als superfood

Broccoli staat bekend als superfood

 

Broccoli staat bekend als superfood. Het bevat weinig calorieën, maar bevat een schat aan voedingsstoffen en antioxidanten die vele aspecten van de menselijke gezondheid ondersteunen.

Een paar gezondheidsvoordelen van broccoli.

Voedingsstoffen in broccoli, zoals vitamine A en C, kunnen geweldig zijn om je haar glanzend, dik en gezond te houden. Deze vitamines kunnen ook droog haar tegengaan door de talgproductie op de hoofdhuid te reguleren en om het haar op natuurlijke wijze te hydrateren, wat leidt tot minder broos en kwetsbaar haar en haaruitval vermindert .

De aanwezigheid van vitamine C, zwavel en aminozuren kunnen maken broccoli een goede detoxifier. Het kan helpen om vrije radicalen en gifstoffen zoals urinezuur uit het lichaam te verwijderen, waardoor het bloed wordt gezuiverd en toxine gerelateerde problemen zoals steenpuisten, jeuk, huiduitslag, jicht , artritis, reuma, nierstenen, huidziekten zoals eczeem en verharding worden weggehouden. van de huid. Het kan  ook een alkalische groente zijn en kan helpen de pH-waarde van het lichaam in evenwicht te brengen.

Broccoli kan helpen bij huidverzorging en je een, gezond en stralend uiterlijk geven. Dankzij de antioxidanten zoals bètacaroteen, vitamine A, vitamine B complex, vitamine C, vitamine E, vitamine K, en aminozuren.

Chroom, dat overvloedig in broccoli wordt aangetroffen, kan helpen bij het reguleren van de bloeddruk. Ook kan de voedzame hoeveelheid kalium in broccoli werken als een vaatverwijdend middel. Meer specifiek kan kalium helpen de bloedstroom en zuurstofvoorziening van essentiële organen te verbeteren door de spanning en stress van aderen en bloedvaten te verminderen. Magnesium en calcium kunnen ook helpen bij het reguleren van de bloeddruk en kunnen  helpen het hart te beschermen tegen hart- en vaatziekten zoals beroertes of hartaanvallen.

De groente kan rijk zijn aan ijzer en eiwit en vormt daarom een uitstekend middel tegen bloedarmoede. Koper kan ook een ander essentieel mineraal zijn bij de aanmaak van rode bloedcellen, samen met ijzer. Neem deze groene groente dus op in uw dieet en help bloedarmoede door ijzertekort te voorkomen .

Recent geplaatst

Block title

- Advertisement -