FruitZijn bananen gezond.

Zijn bananen gezond.

Bananen bevatten niet echt veel vitamine C, maar wel voedingsvezel, zoals kalium en zetmeel. De populairste fruitsoort in Nederland is banaan de meest calorierijkste. Banaanen staat net als ander fruit ook in de Schijf van Vijf. Van de populairste fruitsoorten in Nederland is banaan ook de calorierijkste. Bij het rijpen van de banaan wordt zetmeel omgezet in suikers. Een rijpere banaan smaakt daarom zoeter dan een groene banaan.

Vitamines en mineralen

Bananen zijn niet alleen rijk aan kalium, maar ook aan magnesium, een ander mineraal dat nodig is voor een goede voeding. Magnesium helpt bij een hoge bloeddruk, hartaandoeningen, diabetes en beroertes te voorkomen. Het helpt ook bij de gezondheid van de botten. Bananen bevatten ook foliumzuur, vitamine C, niacine, riboflavine en vitamine B-6. Foliumzuur, ook wel foliumzuur genoemd, is vooral belangrijk voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden.

Havermout en Banaan Combinatie

Zowel havermout als bananen bevatten oplosbare en onoplosbare vezels, die elk helpen om een ​​goede darmgezondheid te behouden. Oplosbare vezels helpen ook om je cholesterolgehalte te verlagen, dus het is een gezonde keuze om de hoeveelheid in je ontbijt te verhogen door een banaan aan je havermout toe te voegen. De vezels in havermout zorgen ervoor dat je je verzadigd voelt, en de toegevoegde koolhydraten van de banaan dragen bij aan dit effect, waardoor je de hele dag door honger hebt voorkomen. Bananen bevatten ook een goede hoeveelheid tryptofaan en magnesium, die beide helpen om later op de avond beter te slapen.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

Recent geplaatst

Block title

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
AllEscort